Caroline Marike

Soms wordt mij de vraag gesteld: Die binnenwereld waar jij in werkt, dat land waar jij je bevind, wat is dat dan nou eigenlijk? Welke betekenis kan ze hebben voor mij?

Ik werk in en vanuit die binnenwereld omdat alles dat je buiten je ervaart, in het creëren van jouw leven, binnen in begint. Je zou kunnen zeggen: de blauwdruk van je buitenwereld, je leven, ligt binnenin je. Met dat onderscheid dat de term blauwdruk vaak gebruikt wordt om iets aan te duidelijk dat onveranderlijk. Lot. Ofzo. Het is statisch. Dat is jouw binnenwereld op geen enkele manier. Jouw binnenwereld verandert met iedere ervaring en met ieder gevoel dat je ervaart. En manifesteert dat, in vorm en in energie, in je buitenwereld. Zodat je het buiten je weer kunt ervaren en binnenin je kunt ankeren. Waarmee het je blauwdruk opnieuw kleurt. Binnen wordt buiten en vervolgens wordt buiten weer binnen en bepaald het je welbevinden.

Na fijne ervaringen voelen we ons beter dan na niet zulk fijne ervaringen nietwaar? Hoe goed is het dan te weten dat jijzelf bepaald wat je ervaart?